Hae
Äijä-äiti
Kaupallinen yhteistyö

Melkein kuin oma – miksi valita leasing-auto?

Kaupallinen yhteistyö: Beely.fi

Mitä tehdä, kun työ vaatii autoa, muttei haluaisi sellaista ostaa? Minusta tuli jo ennen lasten syntymää leasing-autoilija ja samaan ratkaisuun päädyin tälläkin kertaa. Pieni, pari vuotta vanha sininen kiiturini saapui meille Beely:sta. Mutta miksi leasing-auto?

Kun ilman autoa ei pärjää

Sekä minulla että miehelläni on työ, joka vaatii auton käyttöä. Koska mies valmentaa jääkiekkoa ja minä opetan teatteria, sopivia työpaikkoja ei löydy joka kulman takaa. Julkisilla työmatkani veisi jopa kolme tuntia päivässä, ja miehen palatessa myöhään pelireissuilta julkinen liikenne ei usein enää edes kulje.

Olisimme mielellämme yhden auton perhe, mutta koska se on töihinpaluuni myötä mahdotonta, leasing-auto tarjoaa oivan kompromissiratkaisun. Voimme arvioida tarpeemme säännöllisin väliajoin uudelleen ja palauttaa auton, kun se muuttuu tarpeettomaksi.

Saanko esitellä, Beely leasing-autoni: Sinisen kiiturin!

Miksi yksityisleasing?

Olisin toki voinut ostaakin itselleni auton ja myydä sen myöhemmin. Miksi en näin tehnyt? Syitä on monia. Ensinnäkin, käytettyjen autojen hinnat ovat tällä hetkellä pilvissä, koska uusien autojen toimituksessa on niin valtavia viiveitä. Uutta autoa saattaa joutua odottamaan jopa vuoden ja tästä syystä jopa pari vuotta vanhoja autoja myydään lähes uusien hinnalla.

Toinen leasing-autoilua puoltava tekijä on huolettomuus. Auto on käytössäni etukäteen sovitun minimisitoutumisajan, jonka jälkeen voin palauttaa tai päivittää sen, jatkaa ajamista lyhyellä irtisanomisajalla tai autoon ihastuttuani lopulta jopa lunastaa sen itselleni. Yksityisleasingia tarjoavien yritysten ehdoissa on huomattavia eroja. Beelyn valitsin maksimoidakseni autoilun huolettomuuden, sillä Beelylla kuukausihintaan kuuluvat myös huollot, korjaukset ja katsastukset. Vaikka matkan varrelle mahtuisikin yllätyksiä, tiedän mitä auto minulle kuukausittain kustantaa.

Kolmanneksi, viime vuosina yksityisleasingin hinnat ovat laskeneet kohtuullisiksi ja hommasta on tehty helppoa – Beelylla erityisen helppoa. Ei tarvinnut kuin selata sivuston autotarjontaa ja valita omiin tarpeisiin soveltuva ajopeli, joka toimitettiin sovittuna ajankohtana suoraan kotiovelle. Itse päädyin tuttuun, toimivaksi toteamaani autovaihtoehtoon: Hyundai i10 minulla nimittäin oli allani jo ennen lapsia.

Jos sininen pikkukiiturini jossain vaiheessa osoittautuu kakkosajokiksemme liian pieneksi, päivitän sen suurempaan. Juuri nyt se on kuitenkin täydellinen tarpeisiimme.

miten beely toimii?

Beely tarjoaa auton käyttöön mielestäni varsin kohtuullisella kuukausihinnalla. Kaikki tyypilliset autoilun kulut (huollot, korjaukset ja katsastukset) sisältyvät Beelyn kiinteään kuukausihintaan ilman omavastuuta tai ylärajaa. Autovero, vakuutus ja mahdolliset pakettiin valitut lisäpalvelut maksavat tietysti erikseen.

Leasingiin sitoudutaan valitun ajan mukaan: Lyhin sopimuskausi on 12 kuukautta. Mitä pidemmän sopimuskauden valitsee, sitä huokeampi on auton kuukausihinta. Minimisitoutumisajan jälkeen auton voi myös päivittää: uudempaan, isompaan, pienempään, hybridiin tai vaikkapa täyssähköön.

Beely-palvelun erikoisuutena on se, että koko autonhankintaprosessin voi hoitaa kotisohvalta. Riittää kun verkkokaupasta etsii itselleen sopivimman menopelin, räätälöi sopimuskokonaisuuden , valitsee halutut lisäpalvelut ja tilaa auton. Ajokki tuodaan sovittuna ajankohtana veloituksetta kotiovelle.

Lisätietoja: beely.fi

saanko esitellä: äijä-äidin sininen kiituri

Eräänä arki-iltana autoni sitten saapui. Kuljettaja parkkeerasi sen osoittamaani paikkaan, nappasi takaluukusta sähköpotkulautansa ja jatkoi sillä matkaa seuraavaan työtehtävään. ”En meinannut uskoa, kun sanoivat, että kahdellakympillä ajan sen Turusta tänne Helsinkiin”, kuski nauroi vielä ennen lähtöään. ”Noin pieni peli, mutta hyvin se tuolla moottoriteillä pärjäsi!” 

”Sehän on kuin karkki!” huudahti naapurikin auringossa kimaltelevan sinisen ajokkini nähdessään. Vaikka väri oli sattumaa, oli se minunkin mieleeni – ja Äijä-äidin värimaailmaan suorastaan passeli!

”Äidin auto on Sininen kiituri”, lausui puolestaan esikoinen autoni nähtyään. ”Vaikka isullakin on auto, se ei ole kiituri. Ihan tavallinen auto vaan.”

Ja niin Äijä-äidinsininen autoni oli saanut nimen. Kyllä sillä kelpaa töihin körötellä – tai kiitää!

 

Lue myös:

Psssst. Äijä-äidin löydät Instagramista , Facebookista – ja nyt myös TikTokista!

 

Kaupallinen yhteistyö: Beely.fi

2 kommenttia

  1. Pirkko kirjoitti:

    Me päädyimme minileasingiin, tosin sähköauton kohdalla. Arvelutti investoida iso summa sähköautoon, joten tuli järkevämmäksi kokeilla toimivuutta leasingin kautta. Toimiihan se, ja hurraa pehmeästi eteenpäin. Nyt olisi pian iso muutto edessä ja ihmettelen, kannattaisiko oikeastaan hankkia kolmen kuukauden sopimuksella pakettiauto siihen hommaan. Saisi hoitaa kaiken rauhassa. Hienoa, että nykyään on tällaisia vaihtoehtoja tarjolla!
    https://www.casahouse.fi/minileasing

    • Meri-Maaria kirjoitti:

      Jep! Leasing tosiaan toimii myös kokeiluun ja muuttuviin elämäntilanteisiin. Meillä palvelee yhä hyvin kakkosauton kohdalla, kun ei tiedä, miten pitkään sille on tarvetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *