Hae
Äijä-äiti

Tonttuovesta se alkoi – meille muutti tonttu!

Reilu viikko sitten heräsimme ensimmäiseen adventtiin hämmästyen: Seinäämme oli ilmestynyt pikkuruinen ovi, ja oven viereltä löytyi kirjekäärö, jonka luimme tohkeissamme.

Välillä Töttöröölöön pihapiirissä pyörii myös muita naapuruston tonttuja, joihin olemme saaneet tutustua. Lasten lumilinnasta ylijääneet lumipallot saimme tiputtaa joulukaakaoiden sekaan.

Pihapiirin lisäksi kotitonttumme on antanut meidän myös kurkistaa tupaansa. Joulukuun kolmantena hän oli jättänyt lapsille lukemista takan päälle.

tonttu muutti Taloon

Kirje oli tontulta ja se kuului seuraavasti:

Päivää taloon! Ja hyvää adventtia. Minä olen joulunjunailijatonttu Töttöröölöö ja olen saapunut Korvatunturilta tänne etelään tekemään aattomatkan kuljetusvalmisteluja.

Kuten huomaatte, olen muuttanut alakertaanne. Toivottavasti se sopii! Olen huomaamaton, enkä vie paljoa tilaa. Lisäksi joulukiireet pitävät minut paljon poissa kotoa. Nyt lähden töihin. Tuon tavaroitani pikkuhiljaa.

Kiitollisna alivuokralaisenne, tonttu Töttöröölöö

P.s. Tunnelmallinen adventtikynttilä ikkunalla – ja joululaulut soivat! Ai että, kyllä vanhan tontun mieltä lämmittää!”

Kotitonttumme loihtima kalenteri on ollut kova juttu! Esikoiselle on myös selvinnyt, että tonttujen jalanjäljet maistuvat tomusokerilta!

Esikoinen on kovin tarkka siitä, että autot ovat Puhtaanilmanhaltijan mieleen – ja niin on näköjään tonttummekin.

Pasiakin kotitontun liikkeet kovasti kiinnostavat.

tonttuovesta alkoi joulunodotus

Olemme siis saaneet oman kotitontun. Ja kuten ehkä arvaattekin, pieni junafanimme on erityisen tohkeissaan siitä, että kyseessä on nimenomaan joulunJUNAILIJAtonttu. Esikoinen on jo pariin otteeseen ehtinyt tontullemme kirjoittaakin. Hän halusi muun muassa saada tietää, tarvitsevatko tontut junalippuja matkatessaan. Vastauskirje odotti tontun tuvassa seuraavana aamuna. ”Työtehtävissä saamme matkata tonttupassin turvin, lomalla ostamme liput niin kuin muutkin”, paljasti Töttöröölöö viestissään.

Aina aamuisin tontun huoneistossa on tapahtunut jotakin uutta ja välillä hän jättää jälkeensä pientä puuhaa lapsillemme – tai koko perheelle. Olemme muun muassa viettäneet tonttujen kaakaokeskiviikkoa, käyneet tonttuväen temppuradalla ja saaneet patisteluja pipareiden leivontaan. Töttöröölöö on myös osallistunut lastenkasvaukseen, nostanut itsenäisyyspäivänä lipun salkoon ja paljastanut hauskoja juttuja minun ja mieheni lapsuudesta – hän kun on tarkkaillut meitä jo silloin.

Esikoiselle on lisäksi selvinnyt, että tontun jalanjäljet maistuvat tomusokerilta! Tämän myötä meillä on nuoltu Pasin ja kolmevuotiaamme toimesta lattioita varsin ahkerasti. Paraneepahan vastustuskyky…

Tämänvuotisesta joulukalenteristamme taisikin siis tulla astetta tonttumaisempi juttu! Kotitonttumme keksintöjä voi seurata Instagram-tilini stooreissa ja jonkinlaisen välipäivityksen kirjoittelen varmasti vielä tännekin.

Itsenäisyyspäivänä kotitontullakin liehui Suomen lippu salossa.

Töttöröölöö on jättänyt meille paljon kivaa tekemistä: värsudokuja, kuplamuovia, sinne tänne ripusteltavia kulkusia, kutsun tonttujen temppuradalle ja aineksia pipareiden leivontaan.

Rasavillimmän päivän jälkeen kotitonttumme otti osaa myös kasvatuskeskusteluun. Äitiä ilahdutti erityisesti takan päälle jätetty viesti.

 

Lue myös:

 

Psssst. Äijä-äidin löydät myös Instagramista ja Facebookista!

2 kommenttia

  1. Jasmin kirjoitti:

    Huomenta!
    Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

    Iloista jouluarkea!?

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

  2. Meri-Maaria kirjoitti:

    Kuulostaa kivalta! Vastaan, jos suinkin ehdin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *