Hae
Äijä-äiti

Kyläjoulukalenteri on täällä taas!

Kyläjoulukalenteri on täällä taas – ja tällä kertaa se pääsi uutisiinkin!

Viime vuonna kerroin koronavuosien kynnyksellä kotikylällemme syntyneestä tavasta tehdä yhteisöllinen joulukalenteri koko kylän iloksi. (Juttu löytyy TÄÄLTÄ!) Luukut tulevat jakoon noin kuukautta ennen ja halukkaat saavat ottaa yhden toteutettavakseen. Vain mielikuvitus on rajana. Kalenterin luukuista on vuosien mittaan löytynyt kauniiden valoteosten ja sommitelmien lisäksi muun muassa konttiin rakennettu joulumaailma tehtävineen, glögipiste, temppurata, pakohuonepeli ja joulukonsertti.

Luukuissa vain mielikuvitus on rajana!

Tänä vuonna mekin päätimme ottaa luukun vastuullemme ja pienen aprikoinnin jälkeen aloimme suunnitella metsään tonttupolkua, jonka kävellessään muuttuu vähitellen tontuksi – siis Tonttuuntumispolkua.

Molemmat lapsetkin osallistuivat innoissaan Tonttuuntumispolun valmisteluihin miettimällä tonttunimiä ja tehtäviä polun rastipaikoille. Varsinaisen koristelutyön aloitimme Manten kanssa muutama päivä ennen h-hetkeä, ja edellisenä iltana vein vielä pimeän turvin rastilaput ja lyhdyt paikoilleen.

Tänä vuonna mekin päätimme ottaa luukun kontollemme. Niin syntyi Tonttuuntumispolku.

Kuinka ollakaan, luukkumme avautumisaamuna päädyin vielä Ylen toimittajan haastateltavaksi. Hän kun oli tullut tekemään juttua kyläjoulukalenteristamme. (Radiojuttu ei valitettavasti ole enää kuunneltavissa, mutta kalenterista tehty lyhyt uutisjuttu löytyy jutun lopusta.) Niinpä seisoin aamukahdeksalta metsässä esittelemässä Tonttuuntumispolkuamme toimittajalle. Kaikenlaisista hauskoista tilanteista sitä itsensä löytää!

Kiitokset kyläjoulukalenterimme organisoijatontulle sekä kaikkien jo avattujen ja vielä avaamattomien luukkujen loihtijoille joulunodotuksen ilosta ja innotuksesta!

Tonttuuntumispolku löytyy myös virtuaaliversiona Äijä-äidin Instagram-tililtä. Käy selvittämässä, millainen tonttu olet ja jätä oma tontunjälkesi kommentteihin!

Lue myös:

 

Psssst. Äijä-äidin löydät myös Instagramista ja Facebookista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *