Hae
Äijä-äiti

Kolme sadepäivien retkivinkkiä lapsiperheille Helsingissä

Syksy on tuonut mukanaan paitsi kuulaankirpeät aamut ja ruskanvärjäämät lehtileikit, myös sadesäät ja sisätiloihin pakattujen lasten ylitsevuotavan energian. On siis hyvä aika lähteä retkelle! Mutta minne? Tässä kolme perheemme vast’ikään testaamaa paikkaa, jossa omat lapsemme viihtyivät mainiosti:

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo

Palomuseo on jokaisen piipaa-autodiggarin unelmapaikka. Monipuolisessa näyttelyssä pääsee ihmettelemään eri aikakausien autoja ja välineistöä, tutustumaan pelastuslaitoksen tehtäviin ja näkemään hyvällä lykyllä vilaukselta myös ajoon lähteviä tai pestäviä paloautoja miehistöineen. Pikkuväen säntäillessä paikasta toiseen aikuiset ehtivät kenties hetken silmäillä tarinoita historiaan jääneistä palo- ja pelastustehtävistä. Vaikka osa näyttelystä oli koronan vuoksi vierailumme aikana suljettu, puuhaa riitti silti paljon. Kotiinviemisiksikin saimme mukaan vielä paloautoaiheista tekemistä.

Museo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kello 12-16. Pääsymaksu on 5 euroa, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Päivälehden museon Aku Ankka -näyttely

Yhdistimme Palomuseoretkeen lähes naapurissa sijaitsevan Päivälehden museon Aku Ankka -näyttelyn. Yksi- ja kolmevuotiaamme rakastuivat Akun autolla ajelemiseen, salatunneleissa ryömimiseen ja tarjolla olevaan fyysiseen touhuamiseen. Vähän vanhemmillekin näyttelystä olisi löytynyt kaikenlaista neppisautoilusta pulmapähkinöihin, sanahassutteluun ja muihin verbaalisiin haasteisiin. Tällä kertaa pikkuväkemme ei malttanut irtaantua lastenosastolta enää muun museon puolelle, mutta alakerrasta löytyvistä painokoneista on riittänyt riemua aiemmilla visiiteillä.

Päivälehden museo on avoinna ma–su klo 11–17. Vapaa pääsy. Aku Ankka -näyttely päättyy 24.10.2021.

Ratikkamuseo

Ratikkamuseo oli minulle täysin uusi tuttavuus, johon törmäsin etsiessäni matalan kynnyksen retkikohdetta tylsää päivää piristämään. Kolmevuotias ratikkafanimme oli kohdevalinnasta innoissaan. Vaikka museo on pieni, jaksoivat lapset touhuta sen läpi moneen kertaan. Näyttelyssä on paljon toiminnallista tekemistä: Lapset pääsevät leimaamaan lippuja, seikkailemaan eri aikakausien ratikoissa, leikkimään kuljettajaa ja rahastajaa ja ihmettelemään vipuja ja vipstaakkeleita. Koska sää suosi meitä, kävelimme museolta vielä ihmettelemään Olympiastadionin tornia ja söimme eväät sen edustalla, meneilläänolevaa jalkapallopeliä kukkulalta katsellen.

Ratikkamuseo on avoinna ma–su klo 11–17.
Vapaa pääsy.

 

Katso myös aiemmat retkivinkit:
Viisi vähemmän tunnettua retkikohdetta lapsiperheille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *