Hae
Äijä-äiti

”Tänään syödään hymynaamoja” – vastaisku nirsoilulle

– ”Mitä syödään? Minä haluan maksalaatikkoa! En syö muuta kuin maksalaatikkoa!” esikoinen ilmoitti marssiessaan keittiöön.
– ”Tänään syödäänkin… ööö… hymynaamoja!” ilmoitin enempiä miettimättä. Oli tullut aika kehittää vastaisku nirsoilulle. En vain vielä tiennyt, miten.
– ”Hymynaamoja? Mitä ne on?”
– ”Ne on… ööö…”, mietin kuumeisesti. ”Kohta näette!”

Molemmat lapsemme ovat aina olleet hyviä syömään, mutta Mante on tarkkaan valikoinut, mikä hänelle kelpaa. Esimerkiksi vihanneksista maistuvat vain tomaatti ja herne. Kaikkiruokainen esikoisemme on puolestaan viime aikoina ryhtynyt ruokatyranniksi ja haluaisi sanella viikon ruokalistat yksinvaltiaan tavoin: ”Pelkkää maksalaatikkoa!”

Kun lopulta vääntämiseen kyllästyneenä ilmoitin tarjoilevani päivälliseksi hymynaamoja, oli keksittävä jotain. Ajatus nimittäin lipsahti suustani ennen kuin olin ehtinyt miettiä, mitä sillä tarkoitan – vaan kuinka ollakaan, lopputuloksena syntyi naiivi mutta toimiva kikka.

Tänään syödäänkin hymynaamoja!” ilmoitin. Oli tullut aika kehittää vastaisku nirsoilulle.

Sommittelin lautasille erilaisia hymynaamoja kaikesta, mitä kaapista sattui löytymään. Tarjolle päätyi muun muassa kananmunaa, lihapullia, mozzarellaa ja erilaisia kasviksia. Veljekset saivat vuoron perään valita tarjollaolevista hymynaamoista haluamansa. Valitseminen vaikutti olevan lapsista hauskaa ja kertaakaan minulta ei kysytty: ”Mitä tää on?” Siinä sivussa Mante tuli popsineeksi kasakaupalla paprikaa ja kurkkua, eikä esikoinen muistanut enää maksalaatikkoa kaivata.

Mitä tästä opimme? Kun ruoka hymyilee, nirsokin saattaa unohtaa ennakkoluulonsa!

 

Lue myös:

 

Psssst. Äijä-äidin löydät myös Instagramista ja Facebookista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *