Hae
Äijä-äiti

Kivoja retkikohteita pääkaupunkiseudulla

Alkuvuoden aikana olemme taas päässeet retkeilemään ja löytäneet pääkaupunkiseudulta uusia kivoja retkikohteita lasten kanssa.

Leikkiä ja labyrintteja emmassa

Espoon modernin taiteen museo EMMA:ssa on paraikaa käynnissä näyttely, joka innosti ainakin meidän lapsemme leikkimään. Etenkin Daniel Burenin valtava, värilaatoista rakennettu labyrintti sekä Chiharu Shiotan punaisesta langasta ja ovista loihdittu huone vetivät pikkuväkeämme puoleensa.

Mante tykkäsi myös visuaalisista teoksista ja olisi tapittanut niitä pidempäänkin, mutta esikoisella oli kovempi kiire eteenpäin. Hänkin tosin rauhoittui lopulta ihmettelemaan hypisteltäviä keraamisia kiviä ja tiilitehtaan toimintaa.

EMMA:ssa järjestetään näyttelyiden lisäksi paljon perheen pienimmille soveltuvaa ohjelmaa vauvojen taideleikeistä lasten museofestareihin. Vierestä löytyy myös Lelumuseo Leikki, joka avautuu toukokuussa 2022 lapsiperheitä ilostuttamaan. Se täytyy ehdottomasti päästä myös testaamaan!

Chiharu Shiotan luomuksen seinät on tehty punaisesta langasta.

Esikoinen tykkäsi keramiikkakivien tutkimisesta.

Manten mielestä elokuvalliset teokset olivat pysäyttävimpiä.

Daniel Burenin jättimäisessä labyrintissa olisi saatu kulumaan tunti jos toinenkin.

Junafanin taivas on Tapiolan ainoassa

Niin ikään Tapiolasta löytyy pienen junafanimme taivas: Alppirautatieharrastajat ovat rakentaneet kauppakeskus Ainoan yhteyteen Suomen suurimman pienoisrutatien. Suuri halli on täynnä pienillä yksityiskohdilla täplittyviä maisemia, siellä täällä puksuttavia pienoisjunia ja ihmeteltävää. Esikoinen osaa jo tottuneesti hakea itselleen jakkaran ja liikutella sitä katselupaikalta toiselle.

Näyttely on ilmainen ja avoinna keskiviikkoisin, perjantaisin sekä lauantaisin. Aikaa kannattaa varata, sillä katseltavaa riittää!

Tapiolasta löytyy junafanin taivas: Suomen suurin pienoisrautatie.

KirjAstoon ja skidipelin nappulaksi

Kirjastoretket eivät petä koskaan! Lapsista on hauskaa paitsi seikkailla hyllyväleissä ja tutkia loputonta kirjatarjontaa, myös telmiä kirjastojen leikkinurkkauksissa ja käpertyä hetkeksi kainaloon satuja kuuntelemaan.

Kanneltalon kirjastossa on hauska, pehmustettu telmimishuone, joka sopii erityisen hyvin rämäpäisille lapsillemme. Edellisellä kirjstoreissullamme löysimme paikanpäältä vielä toisenkin kohteen, kun Skidipeli oli rantautunut Kanneltalolle.

Skidipeli on jättimäinen lautapeli, lukutaitoseikkailu ja taideinstallaatio, jossa saa itse asettautua pelinappulaksi ja lähteä seikkailemaan Helsingin kaduille. Lapsista olierityisen hauskaa heitellä jättimäisiä noppia – ja joutua vankilaan! Eikä tämäkään lysti maksanut mitään!

Skidipeli on jättimäinen lautapeli, johon asetutaan itse nappulaksi.

Taiteen tutkimista ja kauniita rantamaisemia hanasaaressa

Kun kevätaurinko pilkahti lopulta pilvien takaa, pakkasimme eväät mukaan ja suuntasimme retkelle Hanasaareen. Kallioisilla rannoilla oli mukava kävellä, syödä eväitä ja ihmetellä jäiden lähtöä. Teimme myös Hanasaaren ympäristön taideteoksiin liittyviä, netistä löytyviä Taideaarrejahti-tehtäviä.

Sisätiloissakin riitti ihmeteltävää. Kävelimme läpi taidekäytävän loputtomien peilien kujan ja silmäilimme lastenkirjakuvituksia käsittelevän näyttelyn. (Näyttely on valitettavasti jo vaihtunut toiseen, mutta katseltavaa kyllä riittää muutenkin.)

Hanaholmenin taideteoksista on tehty Taideaarrejahti-tehtäväpaketti, jota oli hauska hyödyntää retken mausteena lasten kanssa.

Jäiden lähtöä on mukava ihmetellä eväiden syönnin lomassa.

Lue myös:

Psssst. Äijä-äidin löydät Instagramista , Facebookista – ja nyt myös TikTokista!

2 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Lasten kaupunki, Helsingin kaupungin museo on ihan ykkönen. Aina vapaa pääsy ja koko päivä menee tuolla kyllä, ihan vaan näiden lisäksi vinkkinä 😀 https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/nayttelyt/lasten-kaupunki/

  2. Meri-Maaria kirjoitti:

    Totta! Lasten kaupunki on yksi meidänkin kestosuosikkeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *