Hae
Äijä-äiti

Lahjavinkki lapselle: lahjaksi uimataito

Kuinka usein lapsesi käyvät uimassa? Ainakin yksi asia on nimittäin todennetusti kärsinyt koronasta, ja se on lasten uimataito.

Meillä molemmat lapset ovat aloittaneet veteen tutustumisen kotivannan lisäksi vauvauinnissa. Esikoisen säännöllinen uintiharrastus kuitenkin loppui koronaan, ja myöhemmin rajoitukset estivät myös uinnin aloittamisen Manten kanssa ihanteellisimpaan aikaan.

Vieläkään Mante ei tykkää sukeltamisesta tai kasvojen laittamisesta veteen. Ilman vauvauintiharrastusta häntä ei välttämättä olisi kovin helppoa saada edes altaaseen. Esikoinen sen sijaan on onnistunut säilyttämään vesipedon luontonsa koronasta huolimatta.

Vaikka olemme koronan sulkujenkin aikaan päässeet aina silloin tällöin uimaan, vieläkään Mante ei tykkää sukeltamisesta. Esikoinen sen sijaan on onnistunut säilyttämään vesipedon luontonsa.

Korona on heikentänyt lasten uimataitoa

Yksi tunnistettu koronarajoitusten aiheuttama vaje liittyy lasten uimataidon oppimiseen: Kun uimahallit koronan vuoksi suljettiin ja jopa koululaisuinnit olivat ajoittain tauolla, myös mahdollisuus uimataidon opetteluun väheni.

Tästä johtuen Lapsimessut ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) haluavat haastaa Suomen kunnat, lasten vanhemmat, isovanhemmat sekä lasten kummit ja muut läheiset aikuiset kuuden tunnin uintihaasteeseen. Sen tavoitteena on tuoda esiin säännöllisen harjoittelun merkitys ja haastaa Suomen kuntia tarkastelemaan uimaopetuksen tilaa.

Lasten uimataito on heikentynyt koronan myötä. Tästä johtuen Lapsimessut ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) käynnistivät #uintia6tuntia -haasteen.

kuuden tunnin haaste ja lahjavinkki

Uintia6tuntia -haasteen tarkoitus on kannustaa lasten läheisiä aikuisia osallistumaan uimataidon kehittämiseen, esimerkiksi antamalla lapselle lahjaksi yhteisiä uintiretkiä uimahalliin. Jo kuusi tuntia uintia vuodessa antaa lapselle mahdollisuuden oppia ikätasoisesti vesiturvallisuutta ja uintitekniikoita, mikä on erinomainen panostus henkivakuutuksen lisäksi tulevaisuuden kansanterveyteen.

Samalla haaste tarjoaa oivan lahjavinkin: Mitä jos tulevana syntymäpäivänä ilahduttaisitkin kummilasta retkellä uimahalliin, tilaisit lapsille Korvatunturilta pukin pakettiin uimahallilipukkeita tai veisit lapsenlapsen kelien lämmetessä rannalle polskimaan? Eikö olisi hienoa antaa lapselle lahjaksi uimataito?

Tartu haasteeseen ja haasta myös ystäväsi!
#uintia6tuntia

Lue myös:

Psssst. Äijä-äidin löydät Instagramista , Facebookista – ja nyt myös TikTokista!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *