Hae
Äijä-äiti

Joulun tarinoita, osa 1: Lasten kirje joulupukille

”Kirjoitetaanko joulupukille?” kysyi Mante eräänä marraskuun iltana päiväkodista tullessaan. ”Kirjoitetaan!” hihkaisi esikoinen ja niin ryhdyttiin toimeen. Ensin yhdessä muisteltiin, mistä kaikesta Korvatunturille voi kirjoittaa, mutta vauhtiin päästyään lapset sanelivat vuorosuin, mitä paperille rustataan. Ja tällainen siitä tuli! Tässä lasten kirje joulupukille, vuosimallia 2023.

Kirje joulupukille

”Terve Joulupukki! (Olethan terve?)

Me ollaan oltu kilttejä, ja päiväkodin siivoojakin on meidän kaveri. Ollaan oltu tosi varovaisia ja ystävällisiä. Kotona ollaan tiskattu lattioita ja menty kiltisti nukkumaan. Ollaan syöty paljon puuroa ja kerätty sieniä.

[Mante] toivoisi joululahjaksi metsätyökoneen, sateenvarjon, työmies-vaatteet, ruuvimeisselin, pikkutaskulampun ja sählymailan.

[Esikoinen] toivoisi chilikarkkeja ja suklaata, Spiderman-asun, leikkiratikan, pikkutaskulampun, vanhanaikaisen tiukukellon ja uuden yökkärin.”

Hyvää joulua ja turvallista rekimatkaa!

Hei hei.

❤️: Esikoinen ja Mante

P.s. Äiti voisi tykätä tukinkuljetusautosta ja eläimistä. Isu tarvitsisi moottorisahan ja kaivinkoneen.

Mitä kirjeille kävi?

Kun kirje oli valmis, lapset pohtivat ajatukset sauhuten, miten sen voisi joulupukille toimittaa. Sitten esikoinen keksi: Kirje käärittiin rullalle ja sujautettiin isun crocsiin. Minun tärkeäksi tehtäväkseni jäi nostaa kenkä kirjeineen ulos yöksi, kunhan räntäsade vähän laantuisi.

Vaan minäpä unohdin!

Aamulla mietin, miten kertoisin tumpeloinnistani lapsille, kun alakerrasta alkoi kuulua riemunkiljahduksia. Tontut olivat keksineet toisenlaisen tavan hakea kirje!

Yön aikana eteisen seinäämme oli ilmestynyt pieni ovi, jolta johti pienet lumiset jalanjäljet crocsille ja takaisin. Kirje oli kadonnut.

Tuon yön jälkeen tontut alkoivat piipahdella meillä ahkeraan ja eräs niistä jopa muutti alivuokralaiseksemme – mutta se on jo toinen tarina! Sen kerron myöhemmin.

**********

Edellisvuosien kirjeet löydät TÄÄLTÄ (”Esikoisen ensimmäinen kirje joulupukille) ja TÄÄLTÄ (”Äiti ei osaa olla kiltti – esikoisten kirje joulupukille”).

Lue myös:

Psssst. Äijä-äidin löydät myös Instagramista ja Facebookista – ja nyt myös TikTokista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *